Vloer- en bodemisolatie
Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?
Het isolatiebedrijf brengt direct tegen de onderzijde van de vloer een naadloze en luchtdichte isolerende laag aan. Dit zorgt ervoor dat na de isolatie de temperatuur van de vloer hoger is, omdat de vloer beter warmte vasthoudt. Afhankelijk van het systeem, wordt er ook een bodemfolie aangebracht. Daardoor kan vocht vanuit de kruipruimte niet meer optrekken en zal de relatieve vochtigheid in huis afnemen.
Welke soorten vloerisolatie zijn er?
Er zijn diverse kwalitatief hoogwaardige isolatiematerialen op de markt voor het duurzaam isoleren van uw vloer.
Deze zijn hoofdzakelijk in te delen in twee categorieën:
- Isolatiefolie. De isolerende werking van deze categorie is toe te schrijven aan reflectie van warmtestraling en het creëren van gesloten luchtkamers. Enkele voorbeelden hiervan zijn: TONZON Thermokussens en PIF isolatiefolie.
- Gespoten isolatie. Tegen de onderzijde van de vloer wordt middels een spraytechniek een naadloze isolatielaag aangebracht. Met name polyurethaanschuim (PUR) leent zich voor deze methode.
Tonzon Thermokussens
PIF isolatiefolie
Polyurethaanschuim
Hoe wordt bodemisolatie aangebracht?
Er wordt een bodembedekkende laag in de kruipruimte aangebracht. Er bestaan diverse isolatiematerialen die hiervoor geschikt zijn, zoals: parels, chips en schelpen. Allen vervullen dezelfde functie, namelijk het droger maken van de kruipruimte. Het isolatiemateriaal wordt via het kruipluik in de kruipruimte gestort, waarna het zichzelf egaliseert. Wanneer vloerisolatie niet kan worden aangebracht, omdat de kruipruimte te laag is, dan vormt bodemisolatie een prima alternatief.