Installateurs gezocht voor ‘waterzijdig inregelen’

Binnenkort krijgt een groot aantal woningeigenaren een brief over aantrekkelijke mogelijkheden om de energierekening te verlagen. Eén van deze maatregelen is het ‘waterzijdig inregelen’ van CV-installaties. Door deze promotie verwachten wij veel vraag vanuit de huiseigenaren..

Wat is waterzijdig inregelen

Goed ingeregelde radiatoren besparen gas. Radiatoren geven warmte door in de CV-ketel verwarmd water. Een grote radiator geeft veel warmte af en heeft meer watertoevoer nodig dan een kleine radiator. Door de watertoevoer per radiator goed af te stemmen op de ruimte gaat minder warmte verloren. De ruimte wordt gelijkmatig warm.

Op elke radiator komt een inregelbare thermostaatkraan. Het installeren van deze thermostaatkranen duurt ongeveer een halve dag. De kosten liggen meestal tussen de 500 en 900 euro. De besparing kan oplopen tot 150 euro per jaar.

Oproep aan plaatselijke installateurs

Wij willen graag de lokale installateurs de mogelijkheid bieden de werkzaamheden uit te voeren. ‘Het energieloket Zwolle biedt de lokale installateurs aan te helpen is een beperkt. Bent u een installateur die is gevestigd in de gemeente Zwolle en geïnteresseerd? Meld u dan aan voor dit project. Het energieloket Zwolle neemt dan contact met u op.

De vraag naar ‘waterzijdig inregelen’ zal groot zijn. Na aanmelding leveren bewoners informatie en foto’s van de radiatoren. Om tijd en kosten te besparen.. De installateur ontvangt de informatie en maakt de offerte. Het energieloket zal deze offerte verzenden, na ondertekening opdracht kan de installateur de klus uitvoeren.