Ga mee met de thematour ‘Duurzame jaren ’60 woning’ in Zwolle

Ga mee met de thematour ‘Duurzame jaren ’60 woning’ in Zwolle

Voor huiseigenaren die zich willen verdiepen in duurzaam wonen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route nu thematours. In Zwolle is zaterdag 4 juni de thematour ‘Duurzame jaren ’60 woning’. Familie Schilder geeft een rondleiding in hun jaren ’60 woning en laten zien hoe hun huis is verduurzaamd. Naast deze tour in Zwolle vinden er in juni nog tientallen andere tours in Nederland plaats. Deze tours zijn een aanvulling op de Nationale Duurzame Huizen Route in november. Tijdens een thematour bezoekt een groep van gemiddeld twaalf geïnteresseerden een woning aan de hand van een specifiek thema.

De woning van familie Schilder is voorzien van diverse duurzame toepassingen zoals zonneboiler, vegetatiedak en zonnepanelen. Tijdens de rondleiding delen de huiseigenaren hun kennis en ervaringen met het verduurzamen van hun woning. Bezoekers kunnen leren van de duurzame maatregelen. De thematour ‘Duurzame jaren ’60 woning’ vindt plaats op zaterdag 4 juni om 15.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.duurzamehuizenroute.nl.

Thematours in Nederland

“Het enthousiaste verhaal van een huiseigenaar sluit goed aan bij de vragen van de bezoekers. Juist in een woning ga je de samenhang van de verschillende mogelijkheden pas goed begrijpen. Ook de uitwisseling binnen de groep geïnteresseerden is waardevol; dit gaat ook door na de tour”, aldus organisator Gerard Simon. Door het gevarieerde aanbod van thematours overal in Nederland kunnen bezoekers zich verder verdiepen in specifieke maatregelen of concepten. De thema’s variëren van zonnepanelen, energieneutraal renoveren, een warmtepomp in een bestaande woning, het gebruik van natuurlijke materialen, etc.

Thema aangeven
Huiseigenaren die behoefte hebben aan specifieke informatie kunnen dat op de website aangeven. Als er in een gemeente of regio voldoende interesse is in een bepaald thema, wordt er een tour georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met huiseigenaren waarvan de woning op de website staat.

Volgende editie Duurzame Huizen Route
De Nationale Duurzame Huizen Route vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 en 12 november. Naast de openstelling van de huizen is het mogelijk om het hele jaar door via de website vragen aan deelnemende huiseigenaren te stellen. Hiermee zijn de goede voorbeelden voor iedereen het hele jaar door bereikbaar.