Energieadvies agrarier

Energieadvies agrarier

Wij gaan je helpen

Maak kennis met de energiecoaches van Zwolle. Zij kunnen je helpen met onafhankelijk advies over jouw huis.
Bel of mail voor een afspraak!

dirk-koele

Dirk Koele
Energiescan & maatwerkadvies

roelof-migchelsen

Roelof Migchelsen
Energiescan

frans_van_dijk

Frans van Dijk
Energiescan

Heeft u hoge energiekosten, maar weet u niet welke maatregelen u moet nemen om energie te besparen? Dan is een energieadvies van Verbeter & Bespaar de oplossing voor u. Het energieadvies geeft u inzicht in de mogelijkheden om in uw woning energie te besparen en het wooncomfort te verbeteren. Uw woning wordt doorgelicht en u krijgt alle maatregelen en de kosten, besparingen en financieringsmogelijkheden in een concreet adviesrapport gepresenteerd. Het energie advies wordt uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur.

Wat houdt deze advisering in?

Een erkende energieadviseur komt persoonlijk bij u langs en licht uw woning door. De adviseur stelt onder andere vast welke isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken uw woning heeft. Daarbij adviseert hij wat u kunt doen om deze situatie te verbeteren onder andere met oog op comfort en energiegebruik. Ook kun u vragen stellen over het comfort, gebruiksgemak, terugverdientijden en de financiering van bepaalde maatregelen. De adviseur stuurt u vervolgens een overzicht van het energiemaatwerkadvies op, waarin wordt aangegeven wat u kunt doen om tot meer energiebesparing en comfortverbetering te komen.

Energielabels

Woningeigenaren die hun woning willen verkopen of verhuren zijn wettelijk verplicht een energielabel voor te leggen aan de koper of huurder van de woning. Dit energielabel moet door een gecertificeerd adviseur worden opgesteld en afgegeven. Een energielabel is 10 jaar geldig. Een energielabel is voor woningeigenaren een stimulans om met het energieverbruik van de woning aan de slag te gaan en energiebesparende maatregelen uit te voeren aan hun woning. Een energielabel geeft in klassen G tot en met A aan hoe energiezuinig uw woning is. We denken dan aan de isolatie, de beglazing en de installaties in uw woning. Energiezuinige woningen hebben een label A, de minst energiezuinige woningen krijgen een label G toegekend. Eenvoudig een energielabel aanvragen kan op energielabelvoorwoningen.nl.

Wat kost het
Onze adviseur meld daar als erkend deskundige voor 12,- euro inclusief btw uw energielabel af.
Heeft u Geen Digi-d of zijn er andere zaken waarom het aanvragen van een energielabel via deze weg niet lukt.
Voor 75 euro inclusief btw bieden we begeleiding aan voor de aanvraag van het energielabel via de papieren methode.

Energiescan

Een energiescan is een eenvoudige scan van uw woning en geeft u een beeld waar u energie zou kunnen besparen.
Een bezoek van een uur is onderdeel van deze energiescan.
Dit is een goede eerste stap om te zetten als u energie wil gaan besparen.
Bij een energiescan ontvangt u een beperkte rapportage waarin u kunt zien welke verbeteringen in uw woning kunnen worden aangebracht.

Wat kost het
In plaats van 75 euro bieden we u deze energiescan nu tijdelijk gratis aan.

Vocht problemen

Veel woningen hebben problemen met vocht en schimmel. Deze problemen ontstaan door de onbalans tussen de isolatie en ventilatie van de ruimte. De gehele thermische schil van de woning moet in balans zijn. Met de thermische schil bedoelen we de muren, ramen, vloeren en het dak. Wanneer sommige onderdelen goed geïsoleerd worden in tegenstelling tot andere onderdelen, zal een matig tot niet geïsoleerd oppervlak snel afkoelen.
We weten dat lucht met een hoge luchtvochtigheid gaat condenseren op de koude oppervlakken. De condens ontstaat dus op de slecht geïsoleerde oppervlakken met als gevolg: vocht- en schimmelproblemen. Wanneer de ventilatie in zo’n situatie ook nog te wensen overlaat dan is het vochtprobleem helemaal compleet. Onze adviseur doet bij vochtproblemen onderzoek naar de staat van de isolatie en ventilatie en geeft u advies tot verbeteringen.

Wat kost het
Voor 149 euro inclusief btw bieden we u deze adviezen aan.

Thermografisch onderzoek

Door middel van een thermografisch onderzoek is het mogelijk de kwaliteit van de thermische schil van uw woning te beoordelen. Op basis van de geleiding van temperatuur warmt uw woning aan de buitenzijde op. Aan de binnenzijde koelt deze juist af. Welke onderdelen van uw woning het meeste opwarmen of afkoelen is afhankelijk van de kwaliteit van de isolatie. En de aanwezigheid van koude bruggen. Door middel van een thermografische camera is dit opwarmen of afkoelen in beeld te brengen. Het lekken van warmte wordt pijnlijk zichtbaar. Hierdoor krijgt u wel goed inzicht in de grootste energielekken van uw woning. Ook bij lekkage van een verwarmingssysteem of waterleidingen kan een thermografisch onderzoek uitkomst bieden. Deze systemen en leidingen kunnen in vloeren of muren zijn weggewerkt. Onze adviseur levert u na een thermografisch onderzoek een rapport met de bevindingen en de aanbevelingen tot verbetering van uw woning.

Wat kost het
Voor 149 euro inclusief btw bieden we u deze thermografische onderzoeken van woningen aan.

Maatwerkadvies

Bij een maatwerkadvies ontvangt u een uitgebreide rapportage waarin u direct kunt zien welke verbeteringen een gunstig effect hebben op de energieprestatie, wat de investering is van de gewenste verbeteringen en op welke termijn de investering zich terugverdient. Besparen is van belang, maar wellicht is wooncomfort voor u van groter belang, zoals aangename temperatuur, goede luchtkwaliteit en geen vocht- en schimmelproblemen. Tegelijkertijd bekijken wij voor welke subsidies u in aanmerking kunt komen. Kortom, met een maatwerkadvies verbetert u het wooncomfort en helpt u tevens het milieu.

Wat kost het
Voor een normale vrijstaande woning kunnen we u dit maatwerkadvies aanbieden voor 295 euro inclusief btw.

Energielabel voor bedrijven

Bedrijfseigenaren die hun bedrijf willen verkopen of verhuren zijn wettelijk verplicht een energielabel voor te leggen aan de koper of huurder van het bedrijfspand. Dit energielabel moet door een gecertificeerd adviseur worden opgesteld en afgegeven. Een energielabel is 10 jaar geldig.
Op de achterzijde van het energielabel worden energiebesparende maatregelen benoemd die u zou kunnen treffen. Immers, met een energiezuinig gebouw verhoogt u uw comfort, zorgt voor gezondere medewerkers en bespaart u op de energiekosten. Het energielabel zal ook van invloed zijn op het bepalen van de verkoopprijs van uw bedrijfspand.
Onze rijksoverheid wil dat alle kantoorpanden in 2012 allemaal minimaal energielabel C hebben.

Wat kost het
We maken graag een offerte op maat voor een energielabel voor bedrijven.

EPC berekeningen

Een Epc berekening heeft u nodig bij de aanvraag van uw bouwvergunning , onze adviseur maakt deze berekeningen voor alle mogelijke  gebouwen.

Wat kost het
Voor een normale vrijstaande woning kunnen we u deze epc berekeningen aanbieden voor 295 euro inclusief btw.

Advies bij Energie neutraal of passief bouwen

Energie neutraal of passief bouwen is anders bouwen, anders dan we altijd hebben gedaan.
De aandacht bij de bouw van dit soort woningen richt zich volledig op het voorkomen van energie lekken. Energie kan weglekken door kieren, slecht aangesloten isolatie, koude bruggen en oude ventilatiemethodes.
Een energie nul woning of passiefhuis is daarom zeer goed geïsoleerd, luchtdicht afgeplakt en voorzien van ventilatie met warmte terugwinning.
Nog lang niet iedere aannemer is op de hoogte met de meest energiebesparende technieken.
Voor advies, training of berekeningen kunt u bij ons terecht.

Wat kost het
We maken graag een offerte op maat.

Berekeningen bij Energie neutraal of passief bouwen

Beng betekend “Bijna energie neutraal gebouw”.
Een energie nul woning of passiefhuis moet zodanig gebouw worden dat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Alles moet exact op elkaar zijn afgestemd. Om dat te controleren maak je een berekening van de energiestromen door het gebouw.  Dit doen we met de Pasiefhuis (phpp) methode via De Nederlandse Nzeb- tool.

Wat kost het
We maken graag een offerte op maat voor deze berekeningen.

Aanmelden voor een advies

Maatwerk form
Advies over