Energieadvies

Energieadvies

Het Energie Advies Loket Verbeter & Bespaar stelt in het kader van de RRE subsidie de energie-woonscans, de isolatieadviezen en de zonnepaneeladviezen  voor verduurzamen woning gratis beschikbaar

Maatwerk

Als u wilt weten wat u kunt besparen op energie door uw woning te isoleren of zelf energie op te wekken, kunt u een afspraak maken met een energie /wooncoaches. Deze komt dan bij u langs, bespreekt uw wensen en verzamelt gegevens over uw woning en energieverbruik. Op basis daarvan krijgt u een advies op maat voor het energiezuiniger maken van uw woning en weet u waar de kansen liggen om te besparen. De adviseur bemiddelt ook bij het aanvragen van offertes.

Wat kost het?  
De energiescan kost normaal €100 exclusief btw en is nu gratis.

Aanmelden

Meld u aan via info@verbeterenbespaar.nl.

Isolatieadvies

Isoleren is maatwerk. Het isoleren van een woning is altijd maatwerk. Daarom kunt u via verbeter&bespaar een vrijblijvend isolatie-adviesgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek bekijkt de adviseur uw mogelijkheden en adviseert welke isolatiemaatregelen of materialen hij of zij het beste vinden. Het is een deskundig adviseur van een deskundigbedrijf die u gratis een deskundig en onderbouwd isolatie advies op maat kan geven.

Meld u aan via  info@verbeterenbespaar.nl

U bent niets verplicht.

Zonnepaneeladvies

Uw woning geschikt? Geïnteresseerd in zonnepanelen? Dan is het belangrijk dat uw woning hiervoor geschikt is. Dit is afhankelijk van een aantal factoren: De woning waarop u de zonnepanelen wilt plaatsen is in uw bezit Woning met plat of schuin dak: Beide daken vergen andere installatie, daarom is het belangrijk om te weten wat voor dak het betreft.Ligging van het dak: De ligging van het dak ten opzichte van de zon beïnvloedt de opbrengst.Grootte van het dak: Hoe groter uw dak en de beschikbare oppervlakte daarvan, hoe meer zonnepanelen u kunt plaatsen op uw dak.

Vraag vrijblijvend een zonnepaneel advies aan. Het is een deskundigadviseur van een deskundigbedrijf die u gratis een deskundig en onderbouwd advies op maat kan geven.

Meld u aan via info@verbeterenbespaar.nl

U bent tot niets verplicht.

Wij gaan u helpen

Maak kennis met de energiecoaches van Zwolle. Zij kunnen u helpen met onafhankelijk advies over uw huis.
Bel of mail voor een afspraak!

dirk-koele

Dirk Koele
Energiescan & maatwerkadvies

roelof-migchelsen

Roelof Migchelsen
Energiecoach

jan-willem-leemkuil

Jan-Willem Leemkuil
Isoleren, Glas en Zonnepanelen

chris-arthers

Chris Arthers
Energiecoach

Jan Kamphuis
Energiecoach

Aanmelden voor een advies

Maatwerk form
Advies over

Vochtproblemen

Veel woningen hebben problemen met vocht en schimmel. Deze problemen ontstaan door de onbalans tussen de isolatie en ventilatie van de ruimte. De gehele thermische schil van de woning moet in balans zijn. Met de thermische schil bedoelen we de muren, ramen, vloeren en het dak. Wanneer sommige onderdelen goed geïsoleerd worden in tegenstelling tot andere onderdelen, zal een matig tot niet geïsoleerd oppervlak snel afkoelen.
We weten dat lucht met een hoge luchtvochtigheid gaat condenseren op koude oppervlakken. De condens ontstaat dus op de slecht geïsoleerde oppervlakken met als gevolg: vocht- en schimmelproblemen. Wanneer de ventilatie in zo’n situatie ook te wensen overlaat, dan is het vochtprobleem helemaal compleet. Onze adviseur doet bij vochtproblemen onderzoek naar de staat van de isolatie en ventilatie en geeft u advies tot verbeteringen.

Wat kost het?
Voor €149 inclusief btw bieden we u deze adviezen aan.

Thermografisch onderzoek

Door middel van een thermografisch onderzoek is het mogelijk de kwaliteit van de thermische schil van uw woning te beoordelen. Op basis van de geleiding van temperatuur warmt uw woning aan de buitenzijde op. Aan de binnenzijde koelt deze juist af. Welke onderdelen van uw woning het meeste opwarmen of afkoelen is afhankelijk van de kwaliteit van de isolatie. En de aanwezigheid van koudebruggen. Door middel van een thermografische camera is dit opwarmen of afkoelen in beeld te brengen. Het lekken van warmte wordt duidelijk zichtbaar. Hierdoor krijgt u goed inzicht in de grootste energielekken van uw woning. Ook bij lekkage van een verwarmingssysteem of waterleidingen kan een thermografisch onderzoek uitkomst bieden. Deze systemen en leidingen kunnen in vloeren of muren zijn weggewerkt. Onze adviseur levert u na een thermografisch onderzoek een rapport met de bevindingen en de aanbevelingen tot verbetering van uw woning.

Wat kost het?
Voor €175 inclusief btw bieden we u deze thermografische onderzoeken van woningen aan.

Maatwerkadvies

Bij een maatwerkadvies ontvangt u een uitgebreide rapportage waarin u kunt zien welke verbeteringen een gunstig effect hebben op de energieprestatie, wat de investering is van de gewenste verbeteringen en op welke termijn de investeringen zich terugverdienen. Besparen is van belang, maar wellicht is wooncomfort voor u van groter belang, zoals aangename temperatuur, goede luchtkwaliteit en geen vocht- en schimmelproblemen. Tegelijkertijd bekijken wij voor welke subsidies u in aanmerking kunt komen. Kortom, met een maatwerkadvies verbetert u het wooncomfort en helpt u tevens het milieu.

Wat kost het?
Voor een gemiddelde vrijstaande woning kunnen we u dit maatwerkadvies aanbieden voor €295 inclusief btw.

Energielabel voor bedrijven

Bedrijfseigenaren die hun bedrijf willen verkopen of verhuren zijn wettelijk verplicht een energielabel voor te leggen aan de koper of huurder van het bedrijfspand. Dit energielabel moet door een gecertificeerd adviseur worden opgesteld en afgegeven. Een energielabel is 10 jaar geldig.
Op de achterzijde van het energielabel worden energiebesparende maatregelen benoemd die u zou kunnen treffen. Immers, met een energiezuinig gebouw verhoogt u uw comfort, zorgt u voor gezondere medewerkers en bespaart u op de energiekosten. Het energielabel zal ook van invloed zijn op het bepalen van de verkoopprijs van uw bedrijfspand.
Onze rijksoverheid wil dat alle kantoorpanden in 2012 allemaal minimaal energielabel C hebben.

Wat kost het?
We maken graag een offerte op maat voor een energielabel voor uw bedrijf.

EPC berekeningen

Een EPC (Energieprestatiecoefficient) berekening heeft u nodig bij de aanvraag van een bouwvergunning , onze adviseur maakt deze berekeningen voor alle mogelijke  gebouwen.

Wat kost het?
Voor een gemiddelde vrijstaande woning kunnen we u deze EPC berekeningen aanbieden voor €295 inclusief btw.

Advies bij Energieneutraal of -passief bouwen

Energieneutraal of -passief bouwen is anders bouwen, anders dan we altijd hebben gedaan.
De aandacht bij de bouw van dit soort woningen richt zich volledig op het voorkomen van energielekken. Energie kan weglekken door kieren, slecht aangesloten isolatie, koude bruggen en oude ventilatiemethodes.
Een energie nul woning of passiefhuis is daarom zeer goed geïsoleerd, luchtdicht afgeplakt en voorzien van ventilatie met warmte terugwinning.
Nog lang niet iedere aannemer is op de hoogte met de meest energiebesparende technieken.
Voor advies, training of berekeningen kunt u bij ons terecht.

Wat kost het?
We maken graag een offerte op maat.

Berekeningen bij Energieneutraal of passief bouwen

Beng betekend “Bijna energie neutraal gebouw”.
Een energie nul woning of passiefhuis moet zodanig gebouw worden dat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Alles moet exact op elkaar zijn afgestemd. Om dat te controleren maak je een berekening van de energiestromen door het gebouw.  Dit doen we met de Pasiefhuis (phpp) methode via De Nederlandse Nzeb- tool.

Wat kost het?
We maken graag een offerte op maat voor deze berekeningen.