Aktie energiebesparen

U hebt, net als andere huiseigenaren uit de gemeente Zwolle e.o., een huis  met stookkosten en elekektriciteitskosten. Vaak te hoog. Het energieloket Verbeter&Bespaar van de gemeente Zwolle wil u helpen bij het energiebesparen.

Met het isoleren van de spouwmuur en/of vloer, dak of de toepassing van HR glas bespaart u flink op uw energierekening en verbetert uw wooncomfort. Door de plaatsing van zonnepanelen halveert uw elektriciteitsrekening of komt deze zelfs volledig te vervallen.

Hoe meedoen?

  • U kunt zich nu vrijblijvend inschrijven voor een offerte of advies, zie de knop inschrijving.

Spouwmuurisolatie snel terugverdiend

Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. De kosten hangen natuurlijk af van de grootte van uw huis en het type isolatie. In het volgende rekenvoorbeeld geven we u een indicatie van de eenmalige kosten en de jaarlijkse besparing:

Eenmalige kosten Besparing per jaar[1]
Tussenwoning € 700,- tot € 1.100,- € 200,- tot € 350,-
Hoekwoning € 1.300,- tot  € 2.000,- € 400,- tot € 600,-

Vloerisolatie voor meer wooncomfort

Met vloerisolatie bespaart u energie en wordt uw huis comfortabeler. Omdat de vloer warmer is, heeft u minder last van koude voeten en tocht. Ook voorkomt het eventueel vochtproblemen vanuit de kruipruimte. De kosten hangen uiteraard af van uw vloeroppervlak en het type isolatiemateriaal. Vloerisolatie kost gemiddeld tussen de € 20,- en  € 40,- per vierkante meter. U bespaart jaarlijks tot € 150,-. Verbeter&Bespaar kan u helpen met u keuze voor het juiste isolatietype in uw situatie.

Geen elektriciteitsrekening meer met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren in snel tempo efficiënter én zo’n 80% goedkoper geworden. Hiermee zijn zij een zeer aantrekkelijke maatregel geworden om grotendeels in uw eigen energie te voorzien. Een halvering van uw elektriciteitsrekening is makkelijk haalbaar en in sommige gevallen daalt uw stroomrekening zelfs tot nul. De kosten van zonnepanelen beginnen bij €3.500 inclusief installatie en zijn in 6 tot 8 jaar terugverdiend, terwijl ze 25 jaar meegaan. Bijkomend voordeel is dat u de 21% BTW op de aanschaf terugkrijgt van de Belastingdienst. Verbeter&Bespaar kan u hierbij helpen.

Waarom meedoen?

  • Uw energierekening wordt lager en uw woning comfortabeler
  • U krijgt een onafhankelijke controle aan huis
  • Scherpe prijs door meerdere deelnemers
  • Energiebespaarlening beschikbaar voor alle maatregelen
  • Uitgevoerd binnen één dag door gekwalificeerde bedrijven met een hoge klanttevredenheid

 

Heeft u nog vragen?

Mail naar info@verbeterenbespaar.nl

Of neem contact op met Coos Timmermans

Projectleider van het gemeentelijk energieloket.

Tel: 0623976208

[1] Bron: www.milieucentraal.nl